עד גיל 3 חודשים, תינוקות עדין מרגישים כאילו הם חלק מהרחם, הם לא מודעים לסביבה החיצונית בה הם נמצאים ולכן הם זקוקים להמון חום גוף, ידיים וזה ממש לא הזמן להקנות הרגלי שינה, אלא לספק להם את ההגנה לה הם זקוקים בין אם על ידי שימוש בעריסה, מנשא, כרית הנקה ושאר מוצרים המסייעים לתחושת החמימות לה הם זקוקים.
תינוקות עד גיל 6 חודשים לא מפרישים מספיק מלטונין ולכן שעות השינה שלהם עדיין הפוכות. רק החל מגיל 6 חודשים, כמות המלטונין – ההורמון המסייע לשינה מתחיל להיות מופרש בכמויות האידיאליות בכדי להשיג שנת לילה טובה ורצופה יותר. אז איך בכל זאת מפתחים אצל תינוקות הרגלי שינה בריאים, משימה שנראית עבור הורים רבים כבלתי אפשרית.
ידדו את התינוק עם המיטה שלו…
אחת הבעיות שיועצות שינה נתקלות איתה היא התפיסה שהמיטה היא מקום מאיים. העניין הוא שהתפיסה הזו נמצאת בכלל אצלנו ההורים ולא אצל התינוקות שלנו. אם מראש נרגיל את התינוק לכך שמדובר במקום נעים, מקום ששרים בו, רוקדים בו, מספרים בו סיפורים, הוא מראש לא ירגיש מאוים. ברגע שרכשתם את המיטה המתאימה, מקמו אותה בחדר נפרד משלכם ותנו לתינוק כמה שבועות להתרגל למיטה החדשה שלו בשעות היום דווקא. הקריאו לו סיפורים, שירו לו שירים, שחקו איתו, אפשרו לו גם לשחק לבד וכך הוא יפתח כלפי האזור הזה גישה חיובית.
הפחיתו גירויים
נסו להפחית כמה שיותר את הגירויים בסמוך לשעת השינה. הקפידו על מצעים עם צבעים נקיים ושקטים, הכניסו בשעות הערב את המשחקים והבובות לארון והחשיכו מעט את החדר. לאט לאט התינוק יבין שבלילה הולכים לישון.
הקפידו על טקס שינה קבוע
יש המון דברים שאפשר ליצור בכדי לתת לתינוק תחושה של הרגל, של שגרה, משהו שמעניק המון ביטחון וחשוב מאוד בעיקר בגילאים הללו. מקלחת, עיסוי, סיפור ואז שינה יכול להיות טקס נחמד. אפשר גם לשלב שיר לפני השינה, להגיד לכל הבובות לילה טוב או כל רעיון מקורי אחר שעולה לכם לראש.
אל תקנו הרגלים שאחר כך לא תוכלו להיפטר מהם
החל מגיל 6 חודשים אנו מקנים לתינוקות שלנו את ההרגלים שלהם לשנים הבאות. נדנודים, הירדמויות על הידיים אלו הם הרגלים פחות מומלצים. לעומת זאת, ליטופים בראש לצד מילים עדינות ורכות, נשיקה לפני השינה אלו הם הרגלים שכן שווה לאמץ ויתנו לתינוק את החום, תחושת השייכות והבטחון לה הוא זקוק כל כך.