עגלת קניות

מידע על שינה שאתם חייבים לדעת

כבני אדם אנו אמורים לבלות כשליש מחיינו בשינה. ולא סתם בחרנו במילה לבלות. לשינה יש כל כך הרבה תפקידים חיוניים לגופנו הן בהיבט הפיזי והן בהיבט המנטלי – נפשי. למעשה, שינה היא אחת מבין שלוש פעולות פיזיולוגיות הכרחיות לקיום שלנו אליה מתווספות הזנה ומתן שתן. מדובר בתהליך הכרחי ולא רק אנחנו בני האדם, אלא גם כל שאר היצורים החיים ישנים פרקי זמן מסוימים.

 

כמה אנחנו צריכים לישון?

מחקרים מראים כי בהשוואה לעולם, הישראלי הממוצע ישן 6.5 שעות. מדובר בנתון בעייתי משום שההמלצה היא להקפיד על לפחות 7 שעות שינה והחצי שעה הזו היא מסתבר איך לומר, קריטית. בהשוואה לעולם אנחנו הולכים לישון שעה מאוחר יותר וכאן אולי מתחילה הבעיה.

 

כמה בעלי החיים ישנים?

מלך החיות – האריה לצד מרבית החרקים והזוחלים ישנים בין 18-20 שעות ביממה. הטיגריס ישן מעט פחות, משהו כמו 16 שעות. הסנאי והקואלה ישנים 14 שעות, החתול וידידו העכבר – 12 שעות, הכלב 10.5 שעות והעצלן 10. הפיל, הפרה והכבשה ישנים 4 שעות, הסוס שלוש והג‘ירפה – לא תאמינו מקסימום חצי שעה ביממה.

 

חמשת מחזורי השינה

  1. שלב ההירדמות – נמשך 5 דקות ובו הגוף מבצע מעבר ממצב עירנות למצב שינה. בשלב זה גלי המוח מאטים את הקצב שלהם וכך גם העיניים והשרירים. אם מישהו או משהו יפריע לנו בשלב זה, כנראה שנתעורר מאוד בקלות.
  2. שינה קלה – שלב הנמשך בין 12-27 דקות. במהלך שלב זה תנועות גלי המוח עדין מאטות, תנועת העיניים נעצרת, קצב הלב יורד וכך גם חום הגוף.
  3. שינה עמוקה – הגוף נכנס לשינה יותר עמוקה. פעולות המאפיינות שלב זה הן ירידה בלחץ הדם ובקצב הנשימות, שרירים רפויים ועצירה בתנועה של העיניים.
  4. שינה עמוקה יותר – גלי מוח איטיים ממש. שלב שיקומי ממש. זרימת הדם עוברת לשרירים בצורה ניכרת ואז תהליכי התיקון של התאים והרקמות מתחילים להתרחש. הגוף מזרים הורמונים חיוניים כמו הורמון הגדילה. שינה זו נחשבת לעמוקה וקשה להתעורר ממנה. התעוררות בשלב זה תגרום לבלבול וטשטוש של ממש. מי שסובל מבעיות שינה כאלה ואחרות חייב להגיע לשלב זה במטרה לאפשר לגוף לעשות סוג של ריסטרט.
  5. שלב ה-REM – שלב החלומות ובו העיניים מתחילות לרצד במהירות. שלב זה מתחיל משהו כמו שעה וחצי אחרי שנרדמים. פעילות המוח חוזרת שוב להיות מהירה וכך גם הנשימות. אמנם העפעפיים בשלב זה סגורים אך העיניים מתרוצצות במהירות ובכיוונים שונים. שלב זה חשוב לחידושה של המערכת העצבית, לשימור הזיכרון ולעיבוד המידע שעובד במהלך היום מחדש. בנוסף, בשלב זה מועברת לגוף ולמוח אנרגיה שתאפשר לנו לתפקד כמו שצריך ביום שאחרי.

 

לסיכום, השינה לא רק עוזרת לנו בהיבט הפיזי, היא גם חשובה לנשמה שלנו. החלומות שאנו חולמים הם סוג של ריפוי רגשי והם מאפשרים לדמיון להציף כל מיני מצבים ופחדים. החלומות הללו הם אלה שמאפשרים לנו לרפא את עצמנו בהיבט המנטלי. מסיבות אלה ועוד רבות אחרות שלא הצלחנו הפעם להתייחס אליהן כל כך חשוב לישון טוב.

ואם לישון טוב דאגו שאם ישנים על מזרן אורטופדי איכותי שמתאים למידותיכם האישיות. למזרונים זולים ולא איכותיים קיימת השפעת ניכרת על איכות השינה. מזרני פולירון הם המומלצים ביותר שכן הם מיוצרים בטכנולוגיות מתקדמות ועדיין נמכרים במחירים סבירים.  אנו בפולירון פתח תקווה נשמח לסייע לכם בבחירת המזרן המתאים העורכם.

 

WhatsUp
WhatsUp Us
WhatsUp
שלום, שמי דן. איך אוכל לעזור?