עגלת קניות
איך שינה יכולה לשפר את המערכת החיסונית שלנו?

איך שינה יכולה לשפר את המערכת החיסונית שלנו?

אחד מהמשאבים שבני האדם זקוקים לו ומרגישים בחסרונו יותר מכל, הוא שינה טובה. באופן אבסורדי, זה גם אחד מהדברים הראשונים שאנשים מוכנים לוותר עליהם, בשביל עניינים חשובים ודחופים אחרים שהם נדרשים לטפל בהם כמו משימות בעבודה, טיפול בבני המשפחה, לימודים ועוד. 

מה שרבים אינם יודעים, הוא שעייפות מצטברת איננה “רק מטרד” שניתן להתמודד עימו, אם שותים מספיק קפה. שינה טובה ועמוקה היא צורך פיזי של ממש ויש לה יכולות ריפוי אמיתיות – והיא אפילו יכולה לעזור למערכת החיסון האנושית לעבוד טוב יותר.

שינה טובה: איך היא תורמת לבריאות?

אנשים שמתמודדים עם מחסור בשעות שינה, מרגישים את זה היטב במגוון הזדמנויות ויכולים להצביע על הבעיות שהצורך שלהם לישון מייצר, שינה טובה חיונית: 

  • לשיפור הקשב והריכוז
  • לצמיחה תקינה של הגוף בקרב ילדים ומתבגרים
  • למצב רוח טוב 
  • להתמודדות עם קשיים
  • לחשיבה חדה 

כל אלה הם רק חלק מהיתרונות הברורים והידועים של השינה, אך מלבדם ישנו עניין אחד פחות מדובר, שהוא ההשפעה הניכרת של שינה טובה ואיכותית על המערכת החיסונית ועל יכולת ההתמודדות של הגוף עם מחלות.

ההשפעה של זמן השינה על המערכת החיסונית

מחקרים מוכיחים ששינה טובה הינה חלק בלתי נפרד ממנגנון הריפוי הפיזי של הגוף, אשר מושפע בחלקו מתפקוד תקין של תאי הדם הלבנים – אלו שאחראים על סילוק מזהמים וייצור של תגובתיות חיסונית. שינה איכותית נמדדת, בין היתר, לפי כמות הזמן שהיא אורכת. 

זה נכון שניתן “לישון עמוק”, להתעורר ולהרגיש ערניים וחיוניים גם אם חלפה רק רבע שעה, אבל לאורך זמן הפרעות שינה או שינה קצרה אינן יכולות להוות תחליף יעיל לשינת לילה ארוכה וקבועה.

במהלך השינה נוצרים נוגדנים הנלחמים בזיהומים בגוף, לכן חשוב לישון מספיק זמן בכל יום וגם, כמובן, לשאוף להגיע לשינה רגועה ועמוקה עם מינימום של התעוררויות. הדרך האפקטיבית ביותר לעשות זאת, היא להקפיד על רכישת מזרנים מומלצים, איכותיים בהתאמה אישית, מיטה זוגית נוחה, וסביבה שקטה שמאפשרת תהליך הירדמות נעים לאורך זמן.

כיצד איכות שינה של אדם מושפעת מאיכות המזרן שלו?

כדי לדעת כיצד להתאים בין מזרונים לבין האנשים הישנים עליהם, חשוב להפנים כי לכל אחד יש את ההעדפה שלו בנוגע למצע שעליו הוא ישן: עבור אדם מסוים, מזרנים רכים שניתן “לשקוע בתוכם” יסייעו לו לישון טוב, בעוד אצל אחר – מזרנים מומלצים הם אך ורק כאלה עם מרקם נוקשה ביותר, או מזרנים ללא קפיצים. ישנן דרגות קושי שונות למזרנים ולכן הבחירה בסוג המזרון האורתופדי עבור אותו אדם, יכולה לעשות את השינוי הרצוי באיכות השינה שלו.

לאחר תקופה שבה איכות השינה תשתפר, צפוי להגיע השיפור המיוחל ביכולת של הגוף להתמודד עם מחלות, לכן הצורך בשימוש בתרופות כגון משככי כאבים ואנטיביוטיקה – ייתכן שיפחת משמעותית. 

ההשקעה ביצירת “מתחם שינה” אופטימלי, הכולל מיטה איכותית, מזרן אורתופדי עם נוחות מקסימלית, המתאים לצורכי הגוף של אותו אדם וכן הקפדה על מספר שעות שינה מספק – משמעותה השקעה משתלמת בבריאות. 

WhatsUp
WhatsUp Us
WhatsUp
שלום, שמי דן. איך אוכל לעזור?