כולנו ישנים… אפילו הדגים ישנים… השינה חיונית לתפקוד המוח, לחיים, לתפקודה של מערכת החיסונית ולהתאוששות של מערכת השלד והשרירים בפרט. הנה כמה עובדות שכדאי לכם לדעת בהקשר של שינה.
השרירים שלנו נבנים הכי טוב כשהגוף נמצא בשינה עמוקה
בזמן השינה יש הרבה פחות עומס על הגוף ועל המוח שלנו, מה שמעניק לו את המשאבים הדרושים לו בכדי להתאושש מהיום שעבר עליו.
בנוסף, שינה היא הזמן בו הגוף מחלים מפציעות ומאפשר חידוש ושיקום רקמות ותאים כתוצאה מאימונים עצימים שביצענו. מסתבר ששינה טובה בשילוב תזונה נכונה מקצרת את זמן ההתאוששות אחרי אימון עצים ומאפשרת לנו לחזור לעצמנו בצורה טובה יותר.
מה הצורה הטובה ביותר לישון?
מספר שעות השינה המומלצות לאדם ממוצע נע בין 7-9 שעות. העניין הוא שכל אחד ואחת מאיתנו שונה מהאחר ובמקום להסתמך על נתונים מדעיים או מחקרים, פשוט כדאי להקשיב לעצמנו ולבצע בדיקה. כלומר, כדאי לבדוק כמה שעות ישנו בימים בהם תפקדנו מעולה והרגשנו שאנחנו מרוכזים, אנרגתיים, חדים ומתעייפים הרבה פחות, בהשוואה לימים בהם הרגשנו עייפות וקושי לתפקד במהלך היום.
חשוב גם לזכור שמספר השעות להם הגוף זקוק, משתנה בהתאם לרמת השחיקה של הגוף. כלומר ככל שאנחנו עובדים יותר קשה, חושבים יותר, מבצעים יותר פעולות במהלך היום, מתאמנים בחדר הכושר או במסגרת אחרת, ככה נהיה עייפים יותר ונזדקק מן הסתם ליותר שעות שינה.
חשוב לזכור דבר אחד חשוב בנוגע לשינה. הגוף לא יודע לצבור שעות שינה. כלומר, אם ישנתי ביום ראשון 5 שעות וביום שני 10 שעות, זה אולי יפצה על מחסור השעות שהיה לי ביום ראשון, אבל זה לא יאפשר לי לצבור שעות על חשבון יום שלישי. לכן, הדבר הטוב ביותר שאתם יכולים לעשות הוא להקפיד לישון פחות או יותר את אותן כמות שעות בכל לילה.
5 טיפים מעולים לשינה טובה
1. אל תתפשרו על המזרן עליו אתם ישנים, רכשו מזרן אורטופדי איכותי שתואם את הצרכים הפיזיולוגיים שלכם
2. לכו לישון בשעה קבועה ונסו שלא ללכת לישון מאוחר מדי
3. עצבו וארגנו לעצמכם חדר שינה נעים, באווירה נינוחה עם כמה שפחות גירויים ומסכים
4. השאירו משימות שלא קשורות לשינה מחוץ לחדר ואל תכניסו עבודה לחדר השינה
5. לפני השינה בצעו פעולות מרגיעות כמו האזנה למוזיקה נעימה שאתם אוהבים, קרבה אינטימית ליד האדם שאתם אוהבים, קריאת ספר וכדומה…