עגלת קניות
3 טיפים לשינה בריאה וטובה

3 טיפים לשינה בריאה וטובה: שמים סוף להפרעות שינה!

אחד הדברים המשותפים לכל בני האדם, ואף לכל יצור חי, הוא הצורך בשינה. כל אחד ואחת מאיתנו זקוקים לשינה טובה בכדי למלא את המצברים, הפיזיים והנפשיים כאחד, לאפשר למוח לעבד את המידע שהוא קלט במהלך היום, ולנוח מהשגרה המלחיצה. 

לא בכדי, מחקרים רבים אומרים כי מחסור בשינה עלול להוביל לתחלואה, דיכאון וחרדה. לכן, על מנת שתוכלו ליהנות משינה חיונית ובריאה, אספנו לפניכם מספר טיפים חשובים. כל שאתם נדרשים לעשות הוא ליישם, וכמובן, לישון. 

הקפידו על שעות שינה מספקות

במאות שעברו, בהן הסתמכו בעיקר על תוצרת האדמה, אנשים נהגו להתאים את שעות השינה לשעות האור. כלומר, הם התעוררו כאשר השמש זרחה והלכו לישון כאשר השמש שקעה. הסיבה לכך הייתה בעיקר פרקטית, הם היו זקוקים לאור השמש בכדי לבצע את עבודות המשק באופן המיטבי ביותר. 

עם זאת, כאשר החשמל פרץ בסערה אל הבתים ואל מקומות העבודה, שעות העבודה החלו להתפרש גם בשעות הלילה. כפועל יוצא מכך, שעות השינה הלכו וקטנו, בעיקר בכדי לעבוד כמה שיותר. כיום, במאה העשרים ואחת, האדם הממוצע ישן במקרה הטוב שש שעות בלילה, וגם זה בקושי. לכן, בכדי לשמור על שינה בריאה ואיכותית, מומלץ לשמור על כמות שעות שינה מספקת, בין שמונה לתשע שעות בממוצע. 

צרו את מרחב השינה המושלם

כמו שאנחנו מקפידים ליצור מרחב עבודה ומרחב מחייה מושלמים, הכוללים טלוויזיות מהשורה הראשונה, שולחנות וכיסאות ארגונומיים התומכים באיברי הגוף, כך יש ליצור את מרחב השינה המושלם בחדר השינה. 

בכדי לעשות זאת, בראש ובראשונה חשוב לבחור מזרן איכותי, התומך בגוף במהלך השינה ואינו גורם לבעיות גב או שרירים תפוסים. מבין מזרני פולירון הנפוצים כיום, מזרן ויסקו ומזרן לטקס נחשבים למזרנים מומלצים יותר, מאחר שהם מעניקים את התמורה המלאה לכספכם. 

שנית, יש לבחור מיטה זוגית טובה, עשויה עץ או מתכת, המעניקה תמיכה הן למזרן והן לאנשים שעליו. שלישית, ולא פחות חשוב, יש לבחור כרית אורתופדית, התומכת תמיכה מלאה בראש, ומאפשרת לשכב לאורך זמן רב, מבלי לסבול מכאבי צוואר כאשר קמים בבוקר. לצד אלו, תמיד מומלץ לבחור סט מצעים מפנק וכיפי, בהתאם להעדפות האישיות, שיגרום לכם לחייך בכל פעם שאתם שוכבים במיטה.

הכינו את עצמכם לשינה

דבר חשוב נוסף הוא לא לישון על הדרך, אלא להתכונן לשינה. התכוננות זו, כוללת בין היתר הפחתה או הימנעות ממשקאות מעוררים מספר שעות לפני השינה, הימנעות מאכילת מאכלים כבדים הדורשים זמן עיכול ממושך, והפחתת זמן המסכים לפני השינה. אמנם, העצה האחרונה עלולה להיות מאתגרת במיוחד, שכן מי מאיתנו לא אוהב לשכב במיטה עם טאבלט ולראות סרט בנטפליקס או לבדוק מה קורה בפייסבוק או באינסטגרם. עם זאת, מומחים רבים מתריעים כי צפייה במסכים טרם השינה, עלולה לפגוע באפקטיביות השינה ולכן, מומלץ להפחיתה, או אם אפשר להימנע כליל. שינה נעימה! 

WhatsUp
WhatsUp Us
WhatsUp
שלום, שמי דן. איך אוכל לעזור?