עגלת קניות

מה הקשר בין פעילות גופנית לשינה?

לא סתם המשפט ”נפש בריאה בגוף בריא“ עובר כבר דורות על גבי דורות. שנים רבות רופאים ומטפלים המליצו לאנשים הסובלים מנדודי שינה ומהפרעות שינה, שלא לעסוק בפעילות גופנית בסמוך לשינה משום שהיא מעודדת עליה בכל מיני הורמונים אשר עלולים לפגוע באיכות השינה שלנו.

מה הקשר בין פעילות גופנית לשינה

מספר מחקרים שנעשו בשנים האחרונות מראים כי ההפך הוא הנכון. כלומר, ככל שנעסוק יותר בפעילות גופנית ולא משנה מאיזה סוג, נוכל להנות משינה טובה יותר, איכותית יותר ורציפה יותר לאורך הלילה.

 

אז איזה פעילות גופנית מומלץ לבצע כדי לישון טוב יותר?

ובכן, לשאלה זו אין תשובה חד משמעית. בכדי שנתמיד בפעילות גופנית לאורך זמן, כדאי לבחור באחת שאנו מתחברים אליה. כל אחד מאיתנו שונה לחלוטין מהשני… יש אנשים שמחפשים בפעילות שלהם דווקא את המקום השלו, הרגוע והנינוח, לכן יבחרו ביוגה או פילטיס לשיפור וחיזוק שרירי הליבה, היציבה והגמישות…

פעילות גופנית כדי לישון טוב יותר

אחרים דווקא רוצים להוציא כמה שיותר אנרגיה, אוהבים מוזיקה קצבית בזמן שהם מתאמנים, לכן יבחרו באימונים פונקציונליים מסוגים שונים, אירובי ואימוני מדרגה…

יש כאלה שאוהבים לשלב משחק בפעילות שלהם ולכן יעדיפו לשחק כדורגל, כדורסל או כדורעף עם החבר‘ה, בעוד אחרים יעדיפו לרוץ, ללכת, להתאגרף או להרים משקולות – כל פעילות היא מבורכת, מסייעת להמריץ את הדם בגוף, מסייעת לשפר את סיבולת לב הריאה שלנו ולחזק את שריר הלב.

חשוב לזכור כי יחסי גומלין בין שינה לא טובה לפעילות גופנית הם יחסים דו סטריים, אבל לאו דווקא סימטריים. כלומר אנשים שמעידים על כך שאינם ישנים טוב משום שאינם מרגישים טוב, לאו דווקא גם לא עוסקים בפעילות גופנית ולכן כל מקרה של מי שסובל מבעיות שינה צריך להיבדק באופן ספציפי ואין להכליל.

יחד עם זאת, אם נצליח לשפר את בעיית השינה, יכול מאוד להיות שנוכל לבצע פעילות גופנית בצורה טובה שתסייע לנו לישון אפילו טוב יותר. בנוסף, יש דברים נוספים שיכולים לפגוע באיכות השינה שלנו כמו למשל אורח חיים יושבני או תזונה לקויה.

 

בכל מקרה, מומלץ להוסיף לאורח החיים שלנו פעילות גופנית, עדיף על בסיס יומי קבוע ברמת עצימות בינונית שנעה בין 20-45 דקות.

WhatsUp
WhatsUp Us
WhatsUp
שלום, שמי דן. איך אוכל לעזור?